homeopathie website 008Het consult

Het eerste consult duurt tot twee uur.

Ik vraag naar de fysieke- en mentale klachten, we bespreken je  levensloop,  welke ziektes je hebt gehad en hoe je in het leven staat. Vragen als: Hoe slaap je, wat eet je graag, wat zijn je hobby’s en interesses, komen ook allemaal aan bod.

Voor sommige mensen is het een verademing, iemand die naar je luistert en belang in je stelt. Voor anderen kan dit iets zijn waar ze tegenop zien. Niet de informatie is het belangrijkst, maar Wie ben jij? Dat is wat telt.

Ik zal één middel kiezen dat op dat moment het best bij je past. Dit middel neem je één keer in.

Geef het middel rustig de tijd om zijn werk te doen, we hebben na 6-8 weken weer een afspraak. Ik zal ook vaak een afspraak maken om tussentijds te mailen of te bellen (kosteloos).

Vervolgafspraken vinden doorgaans om de twee maanden plaats en duren maximaal een uur.

 

Belangrijk is om cafeïne, theïne, menthol en pepermunt te laten staan. Wees daarnaast voorzichtig met chloordampen en parfums. Door deze middelen raakt de werking van het homeopathische middel verstoord of weg.

Na inname

De reactie na inname is persoonlijk. Er treedt vaak direct verandering op, dit kan mentaal en fysiek zijn. Soms is er sprake van middelwerking, bepaalde fysieke klachten kunnen tijdelijk erger worden.

Moet je erin geloven?

Homeopathie werkt ook bij baby’s en dieren. Een baby of een dier is niet extern te beïnvloeden met de wens te genezen. Hierdoor is aangetoond dat het niet het placebo-effect is, dat geneest.

Natuurlijk is vertrouwen belangrijk in iedere therapeut-patiëntrelatie. Iedere behandeling, regulier of homeopathisch, heeft een bepaald placebo-effect, dat is het effect dat optreedt als je gelooft in een behandeling. Het placebopercentage zou dan bij een homeopathische behandeling vrijwel gelijk moeten zijn aan dat van een reguliere behandeling en  dat is niet zo, het percentage van genezen patiënten ligt bij goede homeopaten op 70% tot 80%. Veel hoger dan het placebo-effect bij een reguliere behandeling.