In een EHBO trommel zit doorgaans ontsmettingsmiddel, pijnstillers, verbandmiddel, (vaak ver over de houdbaarheidsdatum..), pleisters, een warmte- of koupakking, een pincet, soms een tekenpincet, een mitella en norit en een tijgerbalsem ofzo.
Een homeopaat heeft natuurlijk een schat aan middelen tot zijn/haar beschikking die ingezet kunnen worden bij kwetsuren, brandwonden, steken, koorts, ontstekingen, etc. 
Deze middelen hebben een lage potentie en werken het sterkst op het fysieke gestel van de mens in.
Een goede eerste homeopathische aanvulling voor de EHBO trommel thuis is Arnica. De Nederlandse naam is valkruid. De naam zegt het al…
Arnica is inzetbaar als korrels en zalf. Deze zalf heeft een veel hogere concentratie en -werking dan de arnicazalf die je bij de drogist kunt kopen. 
Arnica gebruik je bij alle soorten kwetsuren en blessures, bij heftige shock en schrik. Soms is een ander middel daarna nodig, dat kan de homeopaat dan vaststellen en geven.
Arnica is een middel dat heel veel gegeven wordt na een valpartij, vinger tussen de deur, stoten, ongelukken etc.
Arnicazalf mag overigens NOOIT op een kapotte huid of wond gesmeerd worden!

Als de persoon zegt dat het allemaal wel meevalt, met rust gelaten wil worden en vooral niet aangeraakt, dan is Arnica zeker het juiste middel. “Laat mij maar even, ” hoor je vaak.
Mensen die regelmatig homeopathische middelen gebruiken schaffen graag een EHBO-kit aan, waar diverse homeopathische middelen inzitten. Bij nood kan snel contact worden opgenomen met de homeopaat, die een middel adviseert. Die heb je dan meteen bij de hand. Of je volgt een cursus EHBO-homeopathie, dan kun je jezelf thuis goed redden!