Een van de momenten dat zelfs een fervent ‘normale-medicijnen-gebruiker’ (haha, wat een woord!) zich achter de oren krabt en nadenkt over wat zij in haar medicijnkastje heeft staan, is als er een kindje op komst is.
‘Geen medicijnen gebruiken tijdens de zwangerschap’ is een algemeen bekend advies. Net als het laten staan van alcohol en stoppen met roken.
Alles wat je inneemt gaat met de directe pijplijn ook naar je kindje.
Veel medicatie heeft in de bijsluiter: niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. Niet goed voor je kindje, dus laat je het wel. En medicijnen waar die waarschuwing niet op staat? Tja, daar kun je over denken.
Maar ja, wat doe je als je zwanger bent en bv. vergaat van de jeuk, verschrikkelijk misselijk bent, niet kan poepen of slapen?
Inderdaad gaan dan veel mensen naar de drogist op zoek naar een homeopathisch alternatief.
Dat vaak niet werkt.
En hoe komt dat? Het middel is niet specifiek voor de persoon geselecteerd, maar vaak een mix van een paar middelen. In de hoop dat één van de middelen bij jou past. Plus de potentie (populair gezegd, de sterkte) van het middel is heel laag.
Met klachten tijdens de zwangerschap naar de homeopaat gaan, levert veel op. Door naar de persoon te kijken wordt het éne, juiste middel gezocht, waardoor een algehele verbetering optreedt.
Hierdoor kan de zwangerschap in maximale gezondheid door de moeder worden gedragen. En risico voor het kindje is er niet.
Klassieke Homeopathie zorgt zo ook voor een optimale voorbereiding voor de bevalling trouwens!