Als je bent uitgedokterd…
Je gaat met een klacht naar de dokter. Soms met iets waar je al een tijdje mee loopt. Iets wat hinderlijk is, maar je kunt meestal wel gewoon, redelijk functioneren.
Denk aan: altijd een verstopte neus, slepende griep, pijn in je rug met opstaan (nee, je hebt al een nieuw, goed matras!), migraine, spanningsklachten, nagelbijten, wratten, je reuk en smaak is weg, oorsuizen, evenwichtsklachten, rusteloosheid, concentratieproblemen of geheugenzwakte etc.
Je wordt onderzocht en krijgt een medicijn mee of een verwijzing naar een specialist of therapeut. Het ‘hersteltraject’ wordt ingezet.
De klacht wordt in het gunstigste geval minder, je bent positief. Opgelucht, er wordt wat aan gedaan.
Maar vaak gaat de klacht niet écht weg, het blijft toch sluimerend aanwezig, komt na verloop van tijd weer terug, of de klachten lijken ingewikkelder te worden, uitgebreider. Hier wordt vaak niet onderkend dat er sprake kan zijn bijwerkingen van de medicatie. Maagklachten, slecht slapen, spanningsklachten, duizeligheid, diarree. Alert zijn tijdens het nemen van medicatie is heel belangrijk. Luister naar de signalen van je lichaam!
Nieuwe onderzoeken, de medicatie wordt veranderd of verhoogd en je begint weer van voren af aan.
Als uit onderzoek blijkt dat er fysiek geen afwijkingen zijn, wordt het al moeilijker.
Of je hebt een klacht waar (nog) geen medicatie voor is ontwikkeld.
De arts zegt mogelijk dat hij, buiten pijnstillers (= ook de heftige spuit) of een onderhoudsmiddel niets voor je kan doen. Of je kunt in een gespreksgroep met lotgenoten.
Hoeveel mensen herkennen zo’n verhaal?
Vaak komt hier het moment dat mensen gaan zoeken naar andere behandelmethoden, de zogenaamde ‘alternatieve’ geneeswijzen.
Heel veel mensen die bij mij terecht komen, vertellen bovenstaand verhaal.
Gelukkig zijn er, als je bent uitgedokterd, vaak nog veel mogelijkheden binnen de Klassieke Homeopathie. Garanties kan ik nooit geven, maar het is de moeite waard.