Een hot-item, waar de gemoederen aardig verhit van kunnen raken. Op feestjes wordt er zelfs over gediscussieerd. Je mening zeggen leidt soms tot emotionele reacties.
Je hebt de voorstanders, die uit ‘gevoel van beschermd zijn’ zich (of hun kinderen) laten inenten. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de overheid, in dit geval in de hoedanigheid van de RIVM, het beste met ons voor hebben, erover nagedacht hebben en het dus wel het beste zullen weten. Waarom dan zo moeilijk doen?!
Ten eerste hebben we te maken met de zachte dwang. Het is niet verplicht, maar als je het niet doet, dan word je er wel op aangekeken. “Mensen die niet inenten, moeten ook geen gebruik kunnen maken van het ziekenhuis als er problemen komen,” hoorde ik laatst. Dan moet je het dus zelf maar uitzoeken. Dit riekt naar straf, in mijn ogen!
Onder een groep mensen die een vrije wil keus hebben, maar in een richting gepusht worden, zullen altijd een aantal mensen hun hakken in het zand zetten, weerstand bieden. Tuurlijk, omdát ze zich gemanipuleerd voelen en iedereen roept dat het goed is.
Protest is een natuurlijke, gezonde reactie op dwang. Probeer een kind maar eens te dwingen iets te doen. Haha!
Een kritische houding is gezond, dat houdt ons wakker en alert. Het voorkomt dat we alles maar doen en laten ‘omdat men zegt dat het goed resp. schadelijk is’. (Nu vind ik dat het met waarschuwen voor dat schadelijke wel meevalt. Opvallend vaak lees ik over branden waar ‘geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.’ Terwijl later het tegendeel blijkt…)
Onderzoeken over vaccinaties en hun gevolgen hebben het grote manco dat ze vaak niet onafhankelijk zijn. Er spelen veel te veel (financiële) belangen een grote rol. En onderzoeken die worden uitgevoerd met het doel een bepaalde uitkomst te rechtvaardigen zijn NOOIT betrouwbaar. Daardoor ontstaan twee partijen, de pro’s en de anti’s die niet met elkaar praten maar proberen de bevolking van hun gelijk te overtuigen. Via de media en stemmingmakerij. En een mazelenepidemie wordt meteen breed uitgemeten als: zie je wel, dat heb je er nou van! En de andere groep zet z’n hakken weer in t zand.
Uit onderzoek komt naar voren dat vaccinaties geregeld in verband worden gebracht met klachten die in onze tijd bijna normaal worden gevonden, zo vaak komen ze voor. Astma, autisme, ADHD, eczeem etc.
Het wordt tijd voor onafhankelijk onderzoek. Samen om de tafel.
En als dan wordt aangetoond dat er stoffen te maken hebben met bovengenoemde en wellicht nog veel andere ziektes. Dan worden we er uiteindelijk allemaal toch beter van? 
Wie durft?