Tijdens de vakantie, zeker in een warm land, ligt diarree, buikgriep met een net woord, op de loer. Voor dat soort gevallen wordt vaak norit of een ander stopmiddel meegenomen. Maar een dokter zegt vaak: uitzieken.
En dat kan soms langer duren dan je lief is, zeker in je vakantie! Helaas kan ook een homeopaat niet één middel meegeven voor het geval dat.

De keuze van middelen hangt, ik had het er al eerder over, zeer af van kleine details, zoals: Veel dorst of weinig dorst, in één keer drinken, of steeds kleine beetjes.Rusteloos of wil de zieke juist heel stil liggen en met rust gelaten worden. Geen eetlust of juist wel. Ren je elke keer naar de wc met krampen, voel je je heel zwak of heb je daar geen last van? Kortom, geen pasklaar middel dus!

Wel bestaat er een EHBO doos met verschillende middelen en een goed instructieboekje erbij. En wil je (voor een volgende vakantie?) zoiets meenemen, dan kun je bij mij ook nog terecht voor een EHBO-cursus. Maar voor nu: een heel fijne vakantie toegewenst. Zonder diarree…..!