Voorlezen

Voorlezen. Meer info? Stuur een email.

Wat is Klassieke Homeopathie?

 

 

  • Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze.
  • Het is een milde geneeswijze die zijn sporen al eeuwenlang verdiend heeft.
  • Verschillende soorten homeopathie

 

 

 

similubus similia curentur = het gelijke met het gelijksoortige genezen

 

Klassieke Homeopathie gaat uit van het oeroude principe dat het gelijke met het gelijksoortige te genezen is.

De reguliere medische wereld gaat juist uit van medicatie die een tegengestelde werking heeft om de klacht op te heffen. Het effect hiervan is niet blijvend, terwijl de gelijksoortige medicatie de mens aanzet om zichzelf te genezen. Dat betekent dat een blijvend herstel wordt beoogd.

Dit gelijksoortigheidsprincipe is een paar honderd jaar geleden fantastisch uitgewerkt door Samuel Hahnemann. Hij heeft dit principe ontwikkeld tot een verdund en geschud medicijn, dat na eenmalig innemen, gedurende lange tijd werkzaam kan zijn in de mens.

Alleen een Klassiek Homeopaat werkt volgens dit principe.

Homeopathische middelen worden overwegend  van minerale-, plantaardige- en dierlijke grondstoffen gemaakt. De werkzame stof van een middel wordt geabsorbeerd in een heel klein korreltje. Er zijn zeer veel verschillende middelen, dus aan de Klassiek Homeopaat de taak om het juiste middel te vinden. Na een consult krijgt u zo’n korreltje, als dat nodig is. Dit moet voor inname opgelost worden in water  en wederom geschud.

Na inname neemt de mens het middel in zijn wezen op, de klachten verdwijnen. De mens geneest zichzelf. De mens krijgt ook inzicht in zijn eigen veranderende gedrag.

Net als veel andere geneeswijzen, beziet de Klassieke Homeopathie  de gehele mens  en niet alleen de  klacht. De mens wordt in zijn totale beeld gezien. Alle persoonlijke- en unieke kenmerken zijn belangrijk en horen bij jou als mens met een hulpvraag.

 

Binnen de homeopathie kent men ook andere stromingen, bijvoorbeeld de klinische homeopathie. De behandelaar richt zich op de klacht en geeft hier een middel voor. De ervaring is dat ze vaak langdurig moeten worden ingenomen en dat de klachten na het stoppen van inname langzaam weer terugkomen.

Bij complexhomeopathie worden verschillende homeopathische middelen bijeengevoegd. Een middel tegen keelpijn of griep bijvoorbeeld. Deze homeopathische middelen hebben doorgaans een lage potentie. Vaak worden deze  middelen niet voorgeschreven, maar zelf  gekocht op basis van een klacht. Daarom is de uitwerking dikwijls plaatselijk en vaak van korte duur.  Als in de mix van middelen net niet het middel zit dat u nodig hebt, doet het helemaal niets.